Vakbonden Heinz verenigen zich in Pittsburgh.

foto

Op woensdag 26 februari 2014 kregen we het slechte nieuws dat Heinz de intentie heeft om de Belgische vestiging van Heinz te sluiten en dat een groot deel van de productie overgeheveld zal worden naar de productiesite te Telford (UK). Sinds deze aankondiging bediscussiëren we deze intentie met feiten zoals o.a. de winstgevendheid van de Belgische vestiging en het in vraag stellen van de  gegeven cijfers waarop de beslissing is genomen.

Op 13 en 14 maart vond er een samenkomst plaats in Pittsburgh (USA) tussen vakbonden van alle Heinz vestigingen over de hele wereld. ABVV HORVAL nam deel met als voornaamste doel internationale solidariteit te verkrijgen voor de getroffen vestiging in Turnhout. Normaal gezien zou de directie van het hoofdkantoor van Heinz ook deelnemen aan een deel van deze meeting, een ideaal moment voor ons om onze bekommernissen en opmerkingen bekend te maken aan de mensen die de beslissing hebben genomen om Turnhout te sluiten. Echter besloot de directie 2 weken voor de vergadering dat ze het toch niet opportuun vonden om met alle internationale vakbonden te praten.
Desalniettemin bleek de meeting zeer nuttig, door contact met de vertegenwoordigers van andere vestigingen hebben we nieuwe informatie gekregen die we kunnen gebruiken in de onderhandelingen met de directie.
Ons voornaamste doel was zoals al eerder gezegd internationale solidariteit te verkrijgen. Dit is gelukt. Iedereen rond tafel besefte dat wat vandaag in Turnhout gebeurd kan morgen met ieder van hen gebeuren, aangezien de nieuwe eigenaars in hun blinde besparingswoede zelfs winstgevende vestigingen sluiten.

Daarom werken alle vakbonden samen met IUF (de internationale vakbond) om op zeer korte termijn in ieder aanwezig bedrijf solidariteitsacties te organiseren tegen de sluiting van Turnhout.

Laura Snyders

Adjunct – secretaris ABVV Horval Kempen en Limburg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s