MATINEE CHOCOLADE IN HET ZUIDEN ZONDAG 22/02/2015

matineechocoladeWij eten steeds meer chocolade. Omdat het zo lekker is, omdat het ons opkikkert, we krijgen er een goed gevoel van. Maar is dit zo voor iedereen?  Sta je wel eens stil bij hoe de chocolade tot bij ons komt? Van waar komen de cacaobonen? Hoe is het gesteld met de Belgische chocoladeproducenten en –industrie? Zij kunnen ook overgaan tot actie, net als jij. Samen hebben we een belangrijke impact op het Zuiden.

Ivoorkust is de grootste cacao-exporteur ter wereld. De toenemende Westerse vraag  naar cacao en chocolade dwingt familiale cacaoboeren om externe en goedkope werkkrachten aan te trekken. Elke dag werken tal van kinderen op Ivoriaanse cacaoplantages. Gevaarlijke werkomstandigheden!
Op deze matinee vertelt Silvie Mariën van de beroepscentrale ABVV HORVAL je meer over de syndicale samenwerking met de West-Afrikaanse vakbonden. Het streven naar een rechtvaardige verloning, de onmacht van familiale boeren en de kwetsbaarheid van kinderen doen je stilstaan bij deze problematiek.
Reservatie: online, boekjebezoek@gent.beof 09 269 87 50
Prijs € 6, gratis voor vrienden van het MIAT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s