Internationale campagne om steun te betuigen aan de werknemers van de PepsiCo-depots

pepsibanner1

Wat is PepsiSqueeze?

De wereldgigant in snacks en dranken PepsiCo probeert om een werknemersgroep te breken die de moed heeft gehad om een vakbond te vormen in de Indiase deelstaat West-Bengalen. In 2013 hebben de werknemers van drie depots, die uitsluitend aangeworven werden door PepsiCo voor de Frito Layproducten, hun nieuwe vakbond geregistreerd bij de bevoegde autoriteiten. Sindsdien werden ze gepest en aangevallen door handlangers van de onderneming. Nadien werden uiteindelijk 162 van de 170 werknemers die tewerkgesteld zijn in de depots plots op straat gezet.

Samengevat

In mei 2013 heeft de onderneming, na het protest, aanvaard dat de werknemers terugkeren naar het werk, maar op voorwaarde dat ze ervan afzien om hun mensenrechten uit te oefenen. Ze hebben namelijk moeten verklaren dat ze zich nooit meer zouden aansluiten bij een vakbond, men heeft hen valse verklaringen laten ondertekenen waarbij ze hen lieten geloven dat ze juridisch bindend zijn. Vervolgens werden ze verplicht om hun lidkaarten te vernietigen en ze te vertrappelen wanneer ze de depot binnenkwamen. Degenen die weigerden, kregen te horen dat ze nooit meer aan de slag zouden kunnen gaan en dat ze zouden worden uitgesloten door alle lokale werkgevers.

Volhouden

Ondanks alle bedreigingen, pesterijen en moeilijkheden, zijn 28 van de onterecht ontslagen werknemers opgekomen tegen deze ernstige schendingen van hun fundamentele rechten. Het Actiecomité van de werknemers van PepsiCo Frito Lay en IUF eisen met één luide stem de re-integratie van de werknemers en dat hun loon integraal wordt uitbetaald vanaf de datum van ontslag. Bovendien eisen ze de garantie dat ze hun recht om een vakbond op te richten of om zich erbij aan te sluiten mogen uitoefenen zonder vrees voor represailles. PepsiCo verwerpt deze eisen.

“In mijn dorp vindt er niemand nog een baan bij Pepsi. Ze werden allemaal uitgesloten.” Met een kind dat bijna naar school moet gaan, is de situatie van Rajit Debnath, hoofd van het Actiecomité, en van zijn gezin moeilijk. De moeder van Rajit, die sinds vorig jaar aan een nierziekte leed, is overleden, omdat hij haar behandeling niet kon betalen nadat hij zijn baan had verloren.

Sinds hij ontslagen werd wegens zijn syndicaal militantisme, werkt Aktar Ali, lid van het Actiecomité, af en toe in de bouw. “Toen ik deze baan kreeg, was ik er zeker van dat ik mijn kinderen naar school zou kunnen sturen en hen een goede opvoeding zou kunnen geven. Nu weet ik dat ik bij de kleinste tegenslag met het huis verplicht zal zijn om minstens een van de twee van school te halen”.

Gautam Sardar onderhoudt zeven gezinsleden, maar heeft geen reguliere baan sinds hij werd ontslagen uit de depot. Zijn vader moet een oogoperatie ondergaan en Gautan heeft zich zwaar in de schulden gestoken bij de woekeraar van het dorp. Toch houdt hij vol: “Ze moeten ons onze banen teruggeven en ons laten terugkeren naar de depot, niet alleen als werknemers, maar ook als vakbondsleden”.

PepsiCo CEO Indra Nooyi verdiende in 2013 18,6 miljoen dollar, 7% meer dan het jaar ervoor. Een arbeider met een laag inkomen die in de depots werkt van PepsiCo van West-Bengalen, in India, zou 14.055 jaar moeten werken om een jaarloon te verdienen van de CEO, op voorwaarde dat hij natuurlijk afziet van zijn mensenrechten en erin slaagt om zijn baan te behouden.

“Fun-for-you”, vind je dat leuk?

Frito Lay is een van de merken van PepsiCo die de producten “Fun-for-you” (leuk), “Good-for-you” (gezond) en “Better-for-you” (beter) verkoopt. Voor de leden van het Actiecomité was het werk in de depots van Frito Lay noch goed, noch leuk. Hun lot had misschien “beter” geweest als ze niet geprobeerd hadden om hun rechten uit te oefenen: opkomen voor hun rechten heeft hen alleen maar moeilijkheden, uitsluiting en schulden opgeleverd.

Mensenrechten op de werkvloer

In 2012 heeft PepsiCo een “Operationele Raad voor de mensenrechten” opgericht om, zo zegt de onderneming, binnen de onderneming te “waken over de naleving van de internationale normen die vermeld worden in de Richtsnoeren van de Verenigde Naties voor ondernemingen en mensenrechten”. Wat doet het Comité om deze flagrante schendingen te verhelpen?

De Richtsnoeren zijn gebaseerd op de internationale instrumenten voor de mensenrechten, en voornamelijk op de IAO-conventies en de conventies van de VN-Organisatie, die het recht van de werknemers waarborgen om vakbonden op te richten en om te onderhandelen over hun arbeidsvoorwaarden. Zij houden bedrijven ook verantwoordelijk voor het rechtvaardigen van misbruiken bij hun leveranciers en onderaannemers.

PepsiCo is op de hoogte van wat er gaande is in haar depots: de aandacht van de directie werd gevestigd op het misbruik, zowel in India als bij de hoofdzetel van de onderneming. PepsiCo weigert tussen te komen om ervoor te zorgen dat de rechten van de werknemers gerespecteerd worden.

De werknemers van de depot PepsiCo Frito Lay hebben jouw steun nodig!

De Indische vakbonden hebben solidariteitsacties gevoerd in heel het land, en de campagne zal aanhouden totdat alle werknemers terugkeren naar hun werkplek, hun volledig loon krijgen, en er degelijke garanties zijn dat ze een vakbond kunnen oprichten of er zich bij kunnen aansluiten zonder vrees voor represailles.

Wat kan jij doen?

Surf naar http://www.pepsisqueeze.org en stuur een bericht naar PepsiCo

 

Sluit je aan op Facebook: Pepsico-Workers-Rights

 

Pepsico

De 2de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld met activiteiten in 200 landen en 274.000 medewerkers wereldwijd waarvan

bijna 1000 werknemers in de 3 pepsico vestigingen in België. Het hoofdkantoor in Zaventem en 2 fabrieken in Veurne en Zeebrugge. Veurne, volgens de PepsiCo Belux website, één van de meest efficiënte productievestigingen van PepsiCo in de wereld met 2.5 miljoen zakken chips per dag en dit zijn

grote merken zoals: Lays chips, Smiths chips en Doritos, … . geproduceerd door 500 mensen! PepsiCo vindt dus van zichzelf een zéér belangrijke werkgever te zijn in deze regio.

In Zeebrugge worden de Tropicana vruchtensappen geproduceerd en deze vestiging voorziet alle Europese PepsiCo markten van gekoelde vruchtensappen.

Je kan je haast niet voorstellen dat er in vestigingen van pepsiCo geen erkenning van de vakbonden en zijn leden voorkomt! In tegendeel, ze zouden een voorbeeld moeten geven van hoe het sociaal overleg wereldwijd georganiseerd zou moeten zijn. Toen wij de militanten van de Belgische PepsiCo vestiging hier in 2014 over vertelden, hebben zij meteen een spontane pamflettenactie gehouden aan de poort om alle werknemers in te lichten van de praktijken die er gebeurden in de Indiase fabriek. Zij steunden hierbij volledig de eisen van de wereldvoedingsvakbond IUF. Ondanks wereldwijde druk is er vandaag nog niet veel verandering gekomen in het lot van onze kameraden, daarom hebben de militanten nogmaals kaartjes geschreven die overhandigd zullen worden door vertegenwoordigers van IUF op de aandeelhoudersvergadering van PepsiCo in mei. Aarzel dus niet om een bericht te sturen naar PepsiCo!

DSC_2662

Conny Demonie

Gewestelijk secretaris ABVV Horval West-Vlaanderen

 

Eén gedachte over “Internationale campagne om steun te betuigen aan de werknemers van de PepsiCo-depots”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s