BURKINEES VAKVERBOND (CSB): INLEIDENDE VERKLARING OP DE PERSCONFERENTIE OVER HET ONTSLAG VAN 18 WERKNEMERS IN HET HOTEL « LA PALMERAIE »

DSC02399

In december 2014 hebben de eigenaren van de hotelketen SOPATEL besloten om mejuffer Laborda te benoemen tot algemene directrice van het hotel « la Palmeraie ». Zeer snel begrepen de werknemers het fijne van deze benoeming, namelijk “de werknemers breken”.

Deze barvrouw (het beroep waarmee ze haar loopbaan startte in Burkina Faso), op miraculeuze wijze gebombardeerd tot hotelbeheerder, en die in drie opeenvolgende hotels niet in deze taak geslaagd is wegens het onmenselijk behandelen van de werknemers, ging eens tonen wat ze op dit vlak waard is in La Palmeraie en met als bewijs: mej. Laborda liet zich al snel gelden aan de hand van dagelijkse morele pesterijen jegens de werknemers, diverse vernederingen, eisen en een werkorganisatie die strijdig zijn met de arbeidswet en ze weigerde dat er delegees zouden verkozen worden onder het personeel zoals de wet voorschrijft. Bovenop het gedrag van mej. Laborda dat neigt naar slavendrijverij, toonde ze ook haar racistische neigingen door aan de koks te vragen om hergebruikte maaltijden te serveren aan de zwarte klanten van het hotel en niet aan de blanke.

In die omstandigheden legden de werknemers een eerste keer het werk neer en eisten dat de pesterijen zouden stoppen, dat men verkiezingen zou organiseren voor de delegees en dat de zwarten niet gediscrimineerd  zouden worden tijdens de maaltijdshiften.

Na deze werkonderbreking hebben de werknemers bekomen dat er delegees verkozen werden, maar ze moesten er wel de haat van Mevrouw de directrice bijnemen die zij jegens hen koestert. Ze weigerde elke vorm van samenwerking met de delegees en begon streng op te treden waarbij ze zich baseerde op een frauduleus huishoudelijk reglement, opgesteld door een advocaat, dat volledig indruiste tegen de voorschriften van de arbeidswet. Deze praktijk werd aan de kaak gesteld door de arbeidsinspectie waarop de werknemers een beroep hebben gedaan, zodanig veel sancties en pesterijen waren er. Hou u vast, in een tijdspanne van zes maanden, heeft mej. Laborda meer dan 100 brieven uitgedeeld, zes mensen ontslagen, die bijna allemaal geweigerd werden door de arbeidsinspectie. Zes werknemers namen noodgedwongen ontslag omdat ze zodanig getraumatiseerd waren dat ze hun verstand begonnen te verliezen en dat allemaal op een totaal personeelsbestand van veertig werknemers.

De werknemers waren dit terreurklimaat meer dan beu en besloten om het werk 10 minuten neer te leggen om van de directrice te eisen dat ze hun waardigheid respecteerde zoals de wet voorschrijft. Bovendien eisten ze ook dat het huishoudelijke reglement in overeenstemming werd gebracht. Na deze werkonderbreking dienden de werknemers een stakingsaanzegging in voor 12 februari 2016, voor dezelfde grieven en voor de verbetering van hun levens- en arbeidsomstandigheden. De werkomstandigheden zijn verslechterd onder Laborda, zodanig zelfs dat de werknemers de was moesten doen en het met de hand moesten strijken en dat ze de toiletten moesten schoonmaken zonder bleekwater of desinfecteermiddel.

Na deze stakingsaanzegging kregen 18 werknemers ontslagbrieven (inclusief twee delegees) wegens zware fout gezien hun werkonderbreking.

Dames en heren, dit zijn de werkomstandigheden waarin de werknemers van La Palmeraie werkten tot enkelen onder hen ontslagen werden. Dit zijn werkomstandigheden die compleet indruisen tegen de arbeidswetgeving, die ingevoerd werden door een slavendrijfster en een racist die zelfs zo ver is gegaan dat ze een van haar werkneemsters verboden heeft om haar kind te voeden. Daarbovenop weigerde ze een werkneemster een uitzonderlijke toelating, om naar de uitvaart te gaan van een direct familielid, die daarop 8 dagen niet mocht komen werken en wiens loon werd ingehouden, terwijl de arbeidswet die speciale toelatingen voorziet. Van sommigen weigerde ze de medische attesten.

Deze misprijzende houding ten opzichte van onze arbeidswetgeving en de werknemers was er helaas niet zonder de medeplichtigheid van enkele nationalen zoals de Voorzitter van de Raad van Bestuur, dhr. Sawadogo Emmanuel kaderlid van de Coris Bank, Roamba Tarkaye Bestuurder van SOPATEL, waarvan de PDG Idrissa NASSA ook de eigenaar is van de hotelketen SOPATEL.

Wij komen niet bedrogen uit, want de benoeming van mej. Laborda had maar één doel: de werknemers aanzetten tot verzet zodat men zich beter van hen kon ontdoen. Onze analyse houdt steek door het feit dat “La Palmeraie” sinds 2004 bestaat en dat dezelfde werknemers er gewerkt hebben onder opeenvolgende directeurs zonder een dergelijke kwelling meegemaakt te hebben. De laatste directeur werd zelfs gepromoveerd tot Directeur van administratieve en financiële zaken in het hotel SILMANDE dat ook behoort tot de hotelketen SOPATEL. Vandaar dat delegees van dat hotel zich achter ons scharen als teken van solidariteit.

Maar deze keer zullen ze een zware prijs betalen voor het afbreken van de werknemers, want de arbeidswetgeving staat aan onze kant en we zullen ervoor strijden, met de steun van de nationale en internationale syndicale beweging zodat onze kameraden in hun rechten hersteld worden.

Wij vragen gewoonweg dat de ontslagen werknemers, die alleen maar hun rechten hebben uitgeoefend, opnieuw aan de slag kunnen, dat er een einde komt aan de onmenselijke en vernederende behandelingen en dat de arbeidswetgeving van ons land nageleefd wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s