Internationale IUF-conferentie voor de brouwerijsector, Istanbul, Turkije, 14-16 juni 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De grote mondiale bierbrouwers ondergaan grote veranderingen. Sinds enige tijd zijn er consolidaties, fusies en herstructureringen aan de gang.

De bierindustrie en de werknemers uit de brouwerijsector worden geconfronteerd met grote veranderingen en uitdagingen als gevolg van consolidatie- en fusieprojecten.

Dankzij de conferentie kunnen de leden informatie uitwisselen over de evoluties binnen de brouwerijondernemingen en praten over de mogelijke gevolgen die de strategieën van deze ondernemingen met zich mee zullen brengen op het vlak van werkgelegenheid en dergelijke. In de loop van de vier eerste jaren heeft het secretariaat van IUF vier workshops georganiseerd over de voornaamste brouwers, overeenkomstig het mandaat dat in 2012 door het IUF-congres werd gedefinieerd. Deze conferentie moet het mogelijk maken om een strategie te ontwikkelen om de syndicalisatiegraad en de internationale banden tussen de vakbonden uit de brouwerijsector te versterken. Tijdens de conferentie stelt men ook toekomstige prioritaire werkpunten op, definieert men gemeenschappelijke acties en activiteiten voor de bierindustrie en het voorstel om een afdeling van IUF op te richten voor de werknemers uit de brouwerijsector wordt concreet gemaakt.

 

ABVV HORVAL Luik nam deel aan deze vergadering en ontmoette hierbij onze partners uit Honduras en Tunesië.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s