ABVV Horval brengt een bezoek aan Burkina Faso

IMG_0555

Van 16 tot 21 juni bracht een Horval-delegatie een bezoek aan Ouagadougou, Burkina Faso. Dit om het cacaoproject te versterken en om nieuwe syndicale solidariteitsrelaties uit te bouwen.

Met het internationaal departement van het ABVV, ISVI, zal Horval nog tot het einde van dit jaar in de 2 partnerlanden werken in het kader van het project dat “de strijd tegen gedwongen kinderarbeid op de cacaoplantages” beoogt.

Vanaf 2017 zal enkel ISVI nog in Ivoorkust ondersteuning geven en zal Burkina Faso opgevolgd worden door SOLSOC (Solidarité Socialiste). De link tussen de 2 projecten zal behouden blijven. Dat wil zeggen dat er nog steeds gesensibiliseerd zal blijven worden tegen kinderhandel met de Burkinabese transportvakbond UCRB. Deze heeft ook een kliniek voor de werknemers die besmet zijn met aids en voor hun kinderen. In het nieuwe project zal de HIV/aidspreventie en -behandeling uitgebreid worden naar onze sectoren (landbouw, bakkerijen, voedingsindustrie en hotellerie). Verder zullen er ledenwervingscampagnes, sensibiliseringsacties en vormingen worden georganiseerd voor de werknemers uit de agro-industrie, bakkerijen en hotellerie.

Een nauwe samenwerking met IUF wordt niet uit het oog verloren en het project zal de vrouwencommissies van onze partnerorganisaties ondersteunen die hun gezellinnen sensibiliseren over syndicale en seksuele rechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s